Aproape 3 milioane de români pot fi afectați în orice moment de dezastre. Riscurile cele mai mari la care sunt expuși sunt inundațiile și cutremurele de magnitutine mare.

riscul de dezastre naturale

Potrivit Institutul Naţional de Hidrologie şi Administrare a Apelor, anual există cel puţin 3 luniîn care se înregistrează treceri ale debitelor peste cotele de atenţie sau chiar de apărareîn principalele bazine hidrografice din ţară. De asemenea, Preşedintele Secţiei de Predicţie a Comisiei Europene de Seismologie, George Purcăru, avertizează că probabilitatea ca un seism cu magnitudinea de aproximativ 7 sa loveasca ţara noastră până la finele anului 2013 este foarte mare, zonele seismice incluzând peste 60 % din populaţia României.

Printre cele mai importante cauze care duc la creşterea gradului de vulnerabilitate şi expunerea comunităţilor la situaţii de risc ridicat se numără: nivelul de vulnerabilitate socială şi economică ridicată: 7,5% – peste 2 milioane de români trăiesc cu venituri sub pragul de sărăcie; sisteme de prevenire şi reducere a riscurilor deficitare; creşterea demografică în mediul urban şi scăderea investiţiilor în infrastructura rurală; menţinerea managementului dezastrelor la nivelul autorităţilor şi neimplicarea comunităţilor; necunoaşterea tipurilor de riscuri şi a efectelor acestora; necunoaşterea prevederilor legale referitoare la asigurările obligatorii împotriva dezastrelor; lipsa investiţiilor structurale în reducerea dezastrelor (ex. îndiguiri, perdele verzi de protecţie); necunoaşterea de către proprietarii de locuinte a soluţiilor tehnice care pot fi încorporate în construcţia sau consolidarea locuinţelor pentru a le face mai rezistente şi lipsa totală a unei culturi a riscului.

Drept urmare, Habitat for Humanity România a demarat programul “Protejează-ţi căminul, pregăteşte-ţi comunitatea!”, prin care îşi propune identificarea, analiza şi eliminarea riscurilor la care sunt expuse comunităţi din 7 judeţe cu cel mai ridicat grad de risc la dezastre. Din punct de vedere economic, prevenirea şi pregătirea comunităţilor să facă faţă dezastrelor este mai eficientă, mai ieftină şi mai durabilă în comparaţie cu eforturile şi costurile de reconstrucţie. Fiecare 1 euro investit în prevenire salvează 7 euro investiţi în răspunsul la dezastre, susțin reprezentanții Habitat.

Sursa: Habitat for Humanity

CONTACTAŢI-NE ACUM!

Vă stăm în orice moment la dispoziţie în mod gratuit pentru a vă sfătui referitor la etansarea strapungerilor. Va sfatuim si referitor la produsele ce se recomandă şi la aplicarea lor. Daca este nevoie ne deplasăm şi la sediul dvs., mergem la şantierul dvs. (uneori aceasta deplasare costa). Discutăm cu proiectanţii dvs. sau cu constructorul dvs. Stabilim de comun acord modul şi facilităţile de plată. Pentru asta doar sunaţi-ne la telefonul 0785 506 512.

Puteti sa ne trimiteţi si un mesaj prin completarea formularului de cerere de ofertă. Vă răspundem imediat (în cel mai scurt timp posibil) şi veţi fi foarte mulţumit/ă!

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatarii
HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.