Omenirea a trecut prin perioadă glaciară, epoca de piatră, iar în prezent se află într-o adevărată epocă de plastic. Acumularea masivă de deșeuri de plastic este o problemă ecologică gravă, iar protagonistul următoarei povești vine cu o soluție inedită.

Majoritatea oamenilor când se gândesc la traiul pe malul mării își imaginează nisip, apă călduță, vuietul mării, zile însorite. Robert Bezeau, originar din Canada și fost antreprenor, a visat întotdeauna la locuiască în Panama. Însă atunci când a ajuns pe pământul mult visat, a găsit un țărm acoperit cu recipiente de plastic. Bărbatul a știut că pentru a strânge grămada ceea uriașă de deșeuri va avea nevoie de săptămâni întregi.

Bezeau s-a gândit mult la o soluție, și la un moment dat i-a venit o idee grandioasă! El a elaborat un plan de întemeiere a unui sat, în care casele să fie construite din deșeurile de plastic adunate de pe țărm.

Localnicilor le-a plăcut extrem de mult ideea entuziastului, deoarece era o soluție potrivită la problema creată de grămezile uriașe de PET-uri care îi afecta tot mai mult. Una după alta, în noul sătuc apăreau căsuțe originale care nu sunt cu nimic mai rele decât casele obișnuite. Ba dimpotrivă, acestea sunt suficient de răcoroase, fapt care este extrem de important pentru locuitorii Panamei.

Cum se desfășoară procesul construcției unei case? În cutii de sârmă se aranjează recipientele de plastic, iar cutiile se montează în carcasa metalică a construcției. Când pereții astfel formați sunt gata, se aplică tencuiala externă, dându-i aspectul obișnuit. Autorul proiectului susține că această construcție este rezistentă seismic.

Fiecare casă de acest fel, în dependență de dimensiunile sale, conține de la 15 la 30 de mii de recipiente de plastic. Aproximativ aceasta este cantitatea de sticle folosită în mediu de o persoană timp de 80 de ani de viață. Trebuie să recunoaștem că acest bărbat s-a gândit cu grijă la mediul înconjurător atunci când a pornit acest proiect!

Sătucul se întinde pe o suprafață de 33 de hectare, cuprinzând aproximativ 100 de case. Pe lângă casele confortabile, Robert intenționează să construiască un magazin, și chiar o sala de gimnastica.

Cum are loc construcția acestor case puteți vedea în video-ul ce urmează.

Sursa: fasingur.info

preluat de pe magazinuldecase.ro

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatarii
HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.