civilizație


Cum se poate construi de la zero o nouă civilizație, cu structură economică, politică și legală proprie, de dimensiunea Insulei Manhattan din New York, care să poată fi mutată dintr-o parte în alta a globului și să plutească pe suprafața oceanului? O lume independentă energetic, fără bani fizici, cu micro-democrație și cu un guvern virtual? Aflați în cele ce urmează. La nivel legal, Convenția ONU asupra Legii Mărilor nu ar împiedica un asemenea proiect, iar dotările tehnologice ale secolului XXI par să nu stea nici ele în calea sa.

Antreprenorul britanic Benjamin Peter Bernard Way, care locuiește în prezent în SUA și care este cel mai bine cunoscut pentru strângerea a peste 28 de milioane de euro pentru un proiect online de comparare a tehnologiilor (Pulsar), a venit cu o nouă idee pentru care speră să obțină finanțare prin intermediul platformei Kickstarter, destinată finanțării proiectelor creative. Nu mai e vorba însă de business online, ci de un proiect care pare utopic la prima vedere: conceperea unei insule portabile de dimensiunea Manhattanului care să găzduiască o civilizație nouă, construită de la zero, nu o extensie a vreunei țări, cu un model propriu de organziare economică și politică. „Arc Island va fi cel mai mare proiect de inginerie civilă din istorie de construire a unei întregi structuri plutitoare de dimensiunea Manhattanului care poate fi mutată în diferite locuri ale lumii”, anunță antreprenorul britanic. Implicațiile științifice, economice, sociale și tehnologice ar fi uriașe, continuă el.

Proiectul postat pe Kickstarter cere doar 50.000 de dolari, ceea ce evident nu este suficient pentru construirea acestei insule, însă Way explică: „Cu cei 50.000 de dolari pe care sperăm să-i adunăm în această fază vrem să atragem talentul ingineresc și arhitectural necesar pentru fixarea fundamentelor proiectului, iar în urma canalizării relațiilor, contactelor și partenerilor, sper să obțin de 10 ori această sumă”. Way spune că încearcă să atragă comunități în cadrul acestui proiect, și asta pentru că, se pronunță el, „această idee și civilizația nu pot fi deținute de o singură personană sau corporație”. Câteva dintre conceptele ce ar urma să fie puse în practică pe insula portabilă ar fi: independeță energetică deplină, lipsa banilor fizici, micro-democrație, guvern virtual, tarif forfetar. La nivel legal nu par să existe restricții privind implementarea proiectului. Potrivit Convenției ONU asupra Legii Mărilor, insula s-ar putea apropia la o distanță de 24 de mile nautice de orice țară.

CONTACTAŢI-NE ACUM!

Vă stăm în orice moment la dispoziţie în mod gratuit pentru a vă sfătui referitor la etansarea strapungerilor. Va sfatuim si referitor la produsele ce se recomandă şi la aplicarea lor. Daca este nevoie ne deplasăm şi la sediul dvs., mergem la şantierul dvs. (uneori aceasta deplasare costa). Discutăm cu proiectanţii dvs. sau cu constructorul dvs. Stabilim de comun acord modul şi facilităţile de plată. Pentru asta doar sunaţi-ne la telefonul 0785 506 512.

Puteti sa ne trimiteţi si un mesaj prin completarea formularului de cerere de ofertă. Vă răspundem imediat (în cel mai scurt timp posibil) şi veţi fi foarte mulţumit/ă!

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatarii
HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.