Alexandru Borodi, un cunoscut arhitect de origine bielorusă ne-a transmis recent o colecție de reguli destinate altor arhitecți și designeri pe tema construcției locuințelor la sol. Iată ce ne-a scris arhitectul:

Regula nr. 1: Locuința se construiește pentru 2 oameni

În ultimii 15 ani am construit mai mult de 500 de locuințe. În 95% de cazuri, oamenii pur și simplu nu știau ce vor. Soții se certau pe tema unor fleacuri, însă nu discutau deloc despre ce este mai important. Dar ce este mai important atunci când vrei să construiești o casă?

Răspuns: Este foarte important de știut că locuința ta nu va trebui copiilor tăi. Trăim acum într-o lume foarte dinamică iar casele doar în trecut erau proiectate așa încât să poată găzdui și o tabără de țigami dacă era nevoie.

Experiența arată că în casele părintești se trăiește din ce în ce mai puțin, respectiv nu are vreun rost să faci o casă mare care te va costa și foarte scump. Nu are sens să faci o casă mare dacă știi că nu ești prea bogat și copiii tăi nu vor trăi cu tine în ea.

2: Economisim pe lucruri mici, mărind în schimb comoditatea

Dacă vrei să economisești bani pe casă, fă casa cu un sigur nivel fără mansardă. Astfel vei putea economisi câte 50.000 de dolari la fiecare 100-120 metri pătrați de suprafață. Adică, este mult mai ieftin să faci o casă cu un nivel, dar cu mai multe odăi, decât să o faci cu două nivele, în care ar fi același număr de odăi. Iar 50.000 de dolari sunt bani, nu glumă. De acești bani îți poți cumpăra o mașină luxoasă.

În plus, trebuie să vă conștientizați bine posibilitățile financiare. Construcția unei case nu trebuie să dureze 10-15 ani, altfel ea nu va fi finalizată niciodată.

Regula nr. 3: Alege atent oamenii care îți vor face casa

Zidarii cer banii pentru lucru înainte, apoi ridică pereții, după care vin tencuitorii și întreabă cine a a zidit așa de prost, totodată cerând și ei banii pentru lucrări înainte. După ce tencuitorii și-au făcut treaba, vine omul care pune faianța și întreabă cine a tencuit așa de prost (dându-ți totodată să înțelegi că vrea și el banii înainte). Deci să fim atenți la cei care cer banii înainte și care încep lucrul la 10 dimineața și pleacă pe la 16 acasă… Mai bine cauți alți oameni în locul acestora.

așa se întâmplă uneori dar ce te faci când beneficiarul te plătește cu țârâita… și nu îți poți plăti nici muncitorii decent?….

Regula nr. 4: Organizează spațiul rațional

De exemplu, trebuie să se proiecteze astfel locuința încât atunci când speli vesela să vezi cine merge pe stradă. Locul pentru făcut grătare trebuie să fie amplasat acolo de unde se vede apusul, chiar dacă apusul se vede doar din spatele casei ori din contra, dinspre drum. Lasă-i pe oameni să vadă cum savurezi fericit cărnița și te simți satisfăcut de viață.

uimitor… de unde asemenea sfaturi?

Organizarea rațională a spațiului presupune realizarea unei liste de activități, de resurse necesare, prioritizarea lor, eliminarea incompatibilităților (spre exemplu am văzut la cineva umbrarul unde se servea masa era la 3-4 m de WC).

De asemenea, trebuie reținut că locuința și curtea reprezintă la nivel mic modul în care propretarul vede starea de bine.

Regula nr. 5: Întreabă-te dacă chiar ai nevoie de piscină în curte

Știți cu ce se termină epopeea cu piscinele? În prima săptămână familia merg la piscină de două ori pe zi. Peste o săptămână – o dată pe zi. Peste o lună – o dată pe săptămână. Iar în 3 luni piscina devine locuință pentru broaște. Doar soțiile marilor bogătași au timp suficient pentru a sta toată ziua la piscină, în schimb noi, oamenii obișnuiți – nu!

Regula nr. 6: Întreabă-te dacă chiar ai nevoie de garaj

Doar 5% de oameni țin mașina în garaj. De ce? Din cauza lenii. Este foarte incomod să închizi și să deschizi ușa garajului de fiecare dată când pleci ori vii cu mașina. De cele mai multe ori garajul se transformă în depozit pentru tot felul de fleacuri și lucruri nenecesare. Dar cât spațiu ocupă un garaj și cât de scump este să-l faci!

CONTACTAŢI-NE ACUM!

Vă stăm în orice moment la dispoziţie în mod gratuit pentru a vă sfătui referitor la etansarea strapungerilor. Va sfatuim si referitor la produsele ce se recomandă şi la aplicarea lor. Daca este nevoie ne deplasăm şi la sediul dvs., mergem la şantierul dvs. (uneori aceasta deplasare costa). Discutăm cu proiectanţii dvs. sau cu constructorul dvs. Stabilim de comun acord modul şi facilităţile de plată. Pentru asta doar sunaţi-ne la telefonul 0785 506 512.

Puteti sa ne trimiteţi si un mesaj prin completarea formularului de cerere de ofertă. Vă răspundem imediat (în cel mai scurt timp posibil) şi veţi fi foarte mulţumit/ă!

Articole Similare si de Interes pentru Dvs

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame

Fundaţii, Subsoluri / Demisoluri, Camere Tehnice, Beciuri / Pivniţe / Crame HIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii nu doar produse.

Impermeabilizari 100% de betoane, sape si tencuieli. Garantii de 10-60 de ani. Pardoseli. Solutii anti-condens, anti-mucegai, anti-igrasie.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE

https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.